Trăiește la maximum · marți, 13 dec.

Respiro Help

Așa nu mai merge!

Privește în jur. Ce vezi? Ești mulțumit? Nu? Nu mă mir! Am auzit multe persoane spunând același lucru: „Așa nu mai merge!” Dar cu ce folos? Dacă nu schimbi nimic, simpla conștientizare a nevoilor nu te va ajuta să evoluezi. Dar dacă ești dispus să faci pasul cel mare, să renunți la confort, să îți depășești propiile bariere și să muncești pentru ceea ce îți dorești, acesta este un început bun! Așadar, primul pas este făcut. Am descoperit sursa „problemei”, motivul nemulțumirii noastre. Ce urmează acum?

Deconectează-te!

Richard Crowley spune: „Când un viciu devine obișnuință, e greu de controlat.” Deși suntem conștienți de nevoia de schimbare și avem dorința de a ajunge „mai sus”, este greu să depășim zona de confort, să renunțăm chiar și la obiceiurile care știm că sunt dăunătoare, așa numitele vicii. Dar când elementul nociv este un loc de muncă, care deși nu ne mulțumește și nu ne face fericiți, ne asigură un trai decent, poate chiar plăcut, atunci procesul de „deconectare” devine și mai greu.

Orice obicei este greu de controlat, ne este greu să renunțăm la ceea ce ne este asigurat în prezent de teamă să nu „scăpăm din mână” siguranța momentului pentru un viitor nesigur, plin de surprize. „Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard.”- spun ei, deși pe gard se află un porumbel. Deși prezentul îți asigură un trai decent, dacă ai gândit că „Așa nu mai merge!”, fă pasul cel mare. Deconectează-te!

Eliberează-te!

Odată deconectat este timpul să ne eliberăm, să ne luăm un moment de respiro, să depășim trecutul și să înaintăm optimiști spre un viitor care, deși poate ascunde obstacole și piedici aparent imposibil de depășit, ne va conduce către o viață plină de satisfacții și bucurii. O viață în care ne împlinim visurile și ne atingem țintele, sau cel puțin muncim pentru asta!

Descoperă

În această etapă este timpul să descoperim noi obiceiuri constructive, să le aplicăm și să ne bucurăm de efectele acestora. Putem începe, de exemplu, să facem sport, să citim, să ne analizăm faptele, să ne gândim la ceea ce avem de făcut elaborând un plan minuțios pentru îndeplinirea țintelor noastre, dar care să fie realist, să permită înfruntarea obstacolelor și schimbarea termenelor și termenilor în funcție de nevoi. Niciodată nu cunoaștem suficient, tot timpul este loc pentru mai bine, așa că trebuie să retrăim bucuria de a descoperi.

Experimentează

Deși avem toate planurile făcute și totul pare perfect organizat, trebuie să ne păstrăm disponibilitateta de a învăța lucruri noi, de a trece prin experențe neplanificate, de a experimenta. Trebuie să renunțăm la limitele autoimpuse („nu pot”, „nu am fost niciodata bun la…”, etc.) și să avem curajul să punem în practică lucrurile noi descoperite.

Trăiește la maximum

Te-ai deconectat, te-ai eliberat, ai descoperit și experimentat; acum ești pregătit să trăiești la maximum! Ai reușit să treci prin toate etapele dezvoltării și acum ești gata să te bucuri de viață, ești gata să trăiești la maximum. William Penn spune: „Secretul fericirii este să-ți numeri binecuvântările, în vreme ce alții își numără necazurile.”

Dacă ești conștient că „așa nu mai merge” și vrei să faci o schimbare în viața ta, fii dispus să începi acum, muncește pentru ceea ce îți dorești și ai încredere în tine. Tu ești singurul responsabil de situația în care te afli iar posibilitatea de a schimba ceva se află în mâinile tale. Dacă hotărăști să te schimbi sau nu, este alegerea ta.

Un articol scris de:

Gabriela Dragomir

Articole Similare

Ce sunt atacurile de panică și cum le depășim
Atacurile de panică sunt cele mai frecvente probleme cu care oamenii cu sau fără afecțiuni psihologice se confruntă.
Ce este anxietatea socială și cum o putem combate?
Persoanele care manifesta anxietate socială pot experimenta o calitate redusă a vieții și deficiențe semnificative în diferite domenii de funcționare, cum ar fi munca și relațiile interpersonale
Minciunile fac rău sufletului nostru
O serie de studii au demonstrat că, într-adevăr, minciunile afectează negativ mintea și corpul din următoarele motive.
Este relația ta în pericol din cauza pandemiei?
Îți amintești viața de dinainte de pandemie? Pentru multe cupluri lucrurile stăteau extrem de diferit atunci.
Fă lucrurile pe rând!
Mulți psihologi spun că, deși suntem capabili să facem mai multe deodată și ni se pare că în acest fel câștigăm timp, de fapt îl pierdem, iar eficiența noastră scade.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!