Trăiește la maximum · marți, 13 dec.

Respiro Help

Fă schimbarea de care ai nevoie!

Tuturor ni se întâmplă ca la un moment dat în viață să simțim nevoia de o schimbare pe plan profesional sau personal. Aceste momente pot deveni adevărate obstacole în calea stării de bine și a dezvoltării propriei persoane. Atunci când simțim nevoia de schimbare înseamnă că rutina trebuie îndepărtată pentru a ne bucura de frumusețea vieții și de o stare pozitivă.

Rutina reprezintă totalitatea obișnuințelor sau a prejudecăților considerate a fi un obstacol în calea noului, a creației sau a progresului. Dacă simțiți că viața voastră înseamnă doar rutină, încercați să analizați lucrurile și întrebați-vă de ce este așa. Gândiți-vă pentru un moment la ce faceți. A vă pune întrebări reprezintă o tehnică excelentă prin care să vă setați creierul să facă un anumit lucru.

Când treceți astăzi pe lângă o persoană, oricare ar fi aceasta, întrebați-vă ce fel de gânduri și aspirații poartă cu ea sau ce are special față de ceilalți trecători. Primul pas pentru a depăși rutina este acela de a conștientiza că în viața ta este nevoie de o schimbare și că nu poți continua așa: fă o faptă bună pentru propria persoană, pentru a te simți din nou confortabil cu tine însuți și pentru a profita de timpul tău liber în scopuri productive!

Majoritatea oamenilor se blochează atunci când simt că nu mai au pe nimeni cu care să schimbe o vorbă sau când nu mai au nicio idee de concretizat, ori nu mai au niciun exemplu de urmat. Dacă vă aflați în vreuna dintre aceste situații, căutați răspunsuri și creați rezolvări personale. După cum susține și poeta americană Emily Dickinson, schimbarea începe mai întâi cu lucrurile mici; doar așa poți ajunge la țelurile dorite.

Dacă rânduiți lucrurile mărunte, cele mari se vor orândui de la sine. Pentru a fi mai stăpâni pe viețile voastre, acordați mai multă atenție lucrurilor mărunte. „Viața nu e mereu roz”, dar cu puțină răbdare si bunăvoință o putem colora, fiecare în nuanțele favorite!

Surse: Wikipedia | Dex online | „Viața nu e mereu roz” - Mel Robbins

Un articol scris de:

Amalia Ghioaldă

Articole Similare

Ce sunt atacurile de panică și cum le depășim
Atacurile de panică sunt cele mai frecvente probleme cu care oamenii cu sau fără afecțiuni psihologice se confruntă.
Ce este anxietatea socială și cum o putem combate?
Persoanele care manifesta anxietate socială pot experimenta o calitate redusă a vieții și deficiențe semnificative în diferite domenii de funcționare, cum ar fi munca și relațiile interpersonale
Minciunile fac rău sufletului nostru
O serie de studii au demonstrat că, într-adevăr, minciunile afectează negativ mintea și corpul din următoarele motive.
Este relația ta în pericol din cauza pandemiei?
Îți amintești viața de dinainte de pandemie? Pentru multe cupluri lucrurile stăteau extrem de diferit atunci.
Fă lucrurile pe rând!
Mulți psihologi spun că, deși suntem capabili să facem mai multe deodată și ni se pare că în acest fel câștigăm timp, de fapt îl pierdem, iar eficiența noastră scade.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!