Trăiește la maximum · marți, 13 dec.

Respiro Help

Reinventează-te! Ai curajul să mergi mai departe!

În funcţie de vârsta la care ne aflăm, suntem cu toţii expuşi la diferite probleme, pe care le înfruntăm zilnic, iar uneori există riscul de a pierde controlul, ceea ce poate duce la nereuşită. În DEX, eşecul este definit ca insucces, nereuşită într-o acţiune. Deşi acesta poate fi doar un obstacol pentru a ajunge la ţinta pe care ţi-o doreşti. Nu lua un obstacol ca fiind capătul drumului!

Dacă vrei să obţii o reuşită în urma unui eşec, este necesar să schimbi modul de a acţiona, nu să renunţi! Cu siguranţă există moemente în care eşti nemulţumit de viaţa, de propria persoană, sau poate doreşti o schimbare, dar întotdeauna aceasta începe cu tine! Pe piatra funerară a mormântului unui episcop anglican aflată în criptele manăstirii Westminster stau scrise urmatoarele cuvinte:

"Când eram tânăr şi liber, iar imaginaţia mea nu cunoştea limite, am visat să schimb lumea. Când am mai îmbatrânit şi am devenit mai întelept, am descoperit că lumea nu se poate schimba, asa că m-am decis să îmi reduc pretenţiile şi să schimb doar ţara mea. Nici aceasta nu s-a lăsat însa schimbată. Când am ajuns la anii senectuţii, mi-am propus într-o ultimă încercare disperată să îmi schimb doar familia, pe cei care îmi sunt dragi, dar vai! Niciunul nu s-a lăsat schimbat.

Acum, când zac pe patul de moarte, îmi dau în sfârşit seama de adevăr: dacă m-aş fi schimbat pe mine însumi, aş fi contribuit prin exemplul meu personal la schimbarea familiei mele. Inspirat şi încurajat de aceasta reuşită, aş fi putut face mai multe lucruri bune pentru ţara mea, şi cine ştie, poate că aş fi schimbat într-adevăr lumea."

Reevaluează-te şi îţi poţi gasi talente şi capacităţi de care nu erai conştient înainte! Foloseşte-ţi timpul într-un mod util pentru a te dezvolta pe cât mai multe planuri, pentru că niciodată nu poti ştii ce provocări vei întâmpina în viaţă. Contează doar atitudinea pe care o abordezi în situaţiile dificile. Dacă abordezi o problemă cu o atitudine pozitivă, aceasta poate părea mai uşoară şi o poţi cataloga drept o lecţie din care poţi învăţa ceva pentru viitor.

Curajul de a nu renunţa ne da oportunitatea de a realiza ce putem face cu adevărat, de a ne descoperii limitele, pentru a le putea întrece. Spre exemplu, Abraham Lincoln, este perceput ca fiind un om de succes, beneficiază de un nume cu rezonanţă, fiind al 16-lea preşedinte al Statelor Unite.

Acesta nu a beneficiat de condiţiile necesare pentru a avea atât de mult succes. S-a născut într-o cămăruţă a unei ferme din Kentucky. De-a lungul vieţii a avut parte de foarte multe eşecuri şi decepţii. Viaţa şi cariera sa au fost destul de zbuciumate: -1816 – Familia sa este evacuată. La 7 ani începe să lucreze și să aducă bani în casă. -1818 – Mama sa moare. Lincoln avea 9 ani. -1831 – Afacerea sa dă faliment. -1832 – Candidează pentru un post in legislativ. Eșuează. -1832 – Rămâne fără job.

Vrea să studieze dreptul, dar nu este acceptat. -1833 – Împrumută bani de la un prieten și începe o nouă afacere. La sfârșitul anului dă faliment din nou. Îi va lua peste 15 ani ca să-și plătească datoria. -1834 – Candidează din nou pentru un post în Congres. De data asta câștigă. -1835 – Se logodește și se pregătește să se căsătorească. Logodnica sa moare. -1836 – Are o cădere nervoasă totală. Îi ia 6 luni ca să-și revină. -1838 – Candidează pe postul de purtător de cuvânt al Congresului. Este învins. -1843 – Candidează pentru Congres. Pierde din nou. -1846 – Din nou candidează pentru Congres.

De data asta câștigă. -1848 – Candidează iar pentru a ocupa un nou fotoliu în Congres. Pierde. -1854 – Candidează pentru Senat. Pierde. -1856 – Luptă pentru a fi candidatul partidului său pentru poziția de vicepreședinte. Pierde. -1858 – Din nou candidează pentru Senat. Din nou pierde. -1860 – Este ales președinte al Statelor Unite.

Perseverenţa este o calitate a celor care reuşesc. Nu îti poţi da seama de adevăratul tau potenţial daca renunţi doar după prima încercare!

Surse: Dex online Wikipedia, povestea lui Abraham Lincoln "Supă de pui pentru suflet" de Jack Canfield şi Mark Victor Hansen

Un articol scris de:

Amalia Ghioaldă

Articole Similare

Ce sunt atacurile de panică și cum le depășim
Atacurile de panică sunt cele mai frecvente probleme cu care oamenii cu sau fără afecțiuni psihologice se confruntă.
Ce este anxietatea socială și cum o putem combate?
Persoanele care manifesta anxietate socială pot experimenta o calitate redusă a vieții și deficiențe semnificative în diferite domenii de funcționare, cum ar fi munca și relațiile interpersonale
Minciunile fac rău sufletului nostru
O serie de studii au demonstrat că, într-adevăr, minciunile afectează negativ mintea și corpul din următoarele motive.
Este relația ta în pericol din cauza pandemiei?
Îți amintești viața de dinainte de pandemie? Pentru multe cupluri lucrurile stăteau extrem de diferit atunci.
Fă lucrurile pe rând!
Mulți psihologi spun că, deși suntem capabili să facem mai multe deodată și ni se pare că în acest fel câștigăm timp, de fapt îl pierdem, iar eficiența noastră scade.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!