Inspirație · luni, 25 nov.

Respiro

Fii ca o cetate greu de cucerit, dar nu imposibil!

Săptămâna trecută s-au împlinit primele 6 luni de căsnicie sau mai degrabă, 6 luni de binecuvântare cerească, de belșug sufletesc. De când eram mică visam la prințul cu care aveam să-mi petrec viața. Și acum că într-un fel trăiesc asta, sunt câteva idei pe care țin să le împărtășesc cu tine, prietena mea, sora mea.

Poate că ești căsătorită și împlinită sau poate că doar visezi la o căsătorie, poate ești confuză și nu ești sigură de „EL”. Indiferent, nu uita că fericirea ta este propria ta responsabilitateDa, oricât de minunat va fi soțul tău, vor fi și dificultăți și momente mai puțin roz ce vor apărea. Învață despre tine, despre ce face inima ta să tresară de bucurie, descoperă-ți pasiunile. Iubește-te și ai grijă de inima ta, de trupul tău. Alege să fii fericită și să privești lucrurile din jurul tău prin ochi de har, prin lentile de dragoste.

Nu te lăsa ușor cucerită. Nu fi naivă, nu te lăsa impresionată de niște cuvinte spuse prea ușor de așa ziși „Don Juani”. Te asigur că un băiat care nu luptă pentru inima ta, ci eventual te „obține” ușor, nu va putea să te aprecieze la adevărata ta valoare. Iisus a luptat cu lacrimi și durere, până la revărsare de sânge pentru tine. Tu realizezi cât de prețioasă poți fi?! Iisus nu vrea sa te multumești cu nimic mai prejos decât un bărbat matur care să vadă comoara pe care a sădit-o în tine, un bărbat cu care să te poți bucura la cel mai înalt nivel de bucuriile acestei vieți. Și crede-mă pe cuvânt, vor fi multe!

Viața e alcătuită din sezoane, iar acestea se schimbă. Indiferent că ești într-un sezon al verii, plin de dans și bucurie sau un sezon de iarnă, al dezamăgirilor și diperării, ai răbdare. Lucruri bune încă urmează să ți se întâmple. Lucrurile pentru care te rogi azi se vor întâmpla, e doar o chestiune de timp până ele se vor materializa în realitatea ta fizică. Povestea aceea minunată de dragoste o vei trăi. Jobul visului tău va apărea. Dar desigur, pregătește-te pentru ele. 

Dumnezeu vrea să îți redea tot ce ți-a fost furat. Îmi amintesc o zi din viața mea, o zi de lacrimi și suspine în care El parcă șoptea gentil inimii mele: „Eu am plătit prețul. Prețul ca emoțiile tale confuze și rănite să fie reîntregite. Încrederea ți-a fost înșelată, speranțele năruite. Văd dezamăgirea din ochii tăi, frica de a eșua. Dar e de ajuns. Eu am plătit prețul ca tu să poți trăi. Și nu oricum, ci să umbli în victorie. Prezența mea va scoate din durerea ta tot ce-i mai scump și frumos.” 

Dacă inima ta a fost mult rănită și ai încetat să mai visezi la o poveste de dragoste autentică în secolul 21 te îndemn să fugi în brațele Lui chiar acum. Acolo e locul perfect în care să te odihnești, să te reîntregești și să începi din nou să visezi. 

Autor: Bianca Suciu

 

Articole Similare

Un moment de respiro, o carte în fiecare zi.
Ne-am propus ca în următoarea perioadă să oferim o carte pe zi, pentru un moment de deconectare, în cadrul concursului „O carte în fiecare zi!”
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!